Laminant parke, yaşam alanlarında sıklıkla karşımıza çıkan bir zemin türüdür. Evlerde ya da iş yerlerinde oldukça şık tercih edilen zemin türlerinden laminant parke, gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün ilerleme kaydetmekte ve daha kaliteli bir görünüm ile kullanım imkanı sağlayabilmektedir.

Laminant Parke

Günümüzde yeni inşa edilen pek çok lüks yapı için önemli bir zemin olarak tercih edilen bu tür parkeler, yonga levha ve ahşaptan üretilmektedir. Genellikle profesyonel bir kurulum gerektirdiğinden bu alanda hizmet veren firma ve ustalar tarafından uygulanması gereken laminant parkeler, hem tasarım bakımından oldukça şık olduğu için dekorasyona önemli bir katlı sağlayabilmekte hem de rahat ve avantajlı bir kullanım imkanı sağlayabilmektedir.

Laminant Parke Nedir?

Ekonomik bir zemin çeşidi olarak karşımıza çıkan laminant parke, vinil döşeme gibi su geçirmez özelliğe sahip olan, farklı ahşap tonları ve görünümlerinde bulabilmenin mümkün olduğu, yonga levha ahşaptan üretilmiş olan bir tür hibrit zemin kaplaması olarak tanımlanabilmektedir. Günümüz şartlarında yaşam alanları içi bir lüks olarak değerlendirilen bu zemin türü, tarihte ilk olarak 1977 yılında, isveç merkezli bir şirket olarak bilinen Perstorp tarafından üretilmiştir. Odu atıklarını yüksek basınçtan geçirerek ısı ve bağlayıcı kimyasallara maruz bırakan şirket, laminant parke zemin kaplaması fikrini ortaya atarak bu icadı ortaya çıkardır. O tarihten bugüne kadar üretimi gerçekleştirilen laminant parkeler ise gelişen teknoloji ile beraber her geçen gün daha sağlıklı, kaliteli ve sağlam bir hale getirildi.

Laminant Parke Nedir

İstenilen renk ve desenlerde üretimi gerçekleştirilen laminat parke sıkıştırılmış odun talaşlarından elde edilmektedir. Üzerine reçine emdirilen bir tür kağıt baskı işleminden de geçirilen bu zemin türü, aynı zamanda sunta ya da MDF üzerine kağıt baskı işleminden de geçirilmiştir. Genel olarak laminat parkenin katmanlarından bahsetmek gerekirse; üst cila katmanı, reçine emdirilmiş  kağıt baskı, sıkıştırılmış odun talaşı ve HDF tabakası kimyasal ve yapıştırıcılarla harmanlanan, yüksek basınç ve sıcaklıkla preslenme gibi işlemlerden geçirilmiştir.

Laminant Parke Kullanım Alanları Nelerdir?

Laminant parke kullanım alanları genellikle evler mutfak, salon, oturma odası, antre, yatak odası ve bunun gibi çeşitli alanlardır.

Laminant Parke Kullanım Alanları Nelerdir

Ayrıca iş yerlerinde ve ofislerde de kullanımı mümkün olan laminant parke, darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olduğundan uzun ömürlü ve rahat bir kullanım imkanı sağlayabilmektedir. Üstelik yanmaya karşı da dirençli bir zemin türü olmasıyla dikkat çekmektedir.

Laminant Parke Sağlığa Zararlı Mıdır? Avantajları Nelerdir?

“Laminant parke sağlığa zarar mı?” sorusu pek çok insanın merak ettiği bir konudur. Özellikle de yaşam alanları için tercih edilmek istendiğinde bu sorunun yanıtı hakkında araştırmalar yapılabilmektedir.

Laminant Parke Sağlığa Zararlı Mıdır Avantajları Nelerdir

Laminant parke sağlığa zararlı olmazken, aksine pek çok farklı konuda avantaj sağlamaktadır. Fakat bazen ucuz malzemelerden üretildiğinde insan sağlığını tehlikeye atacak kimyasallar bulunabilmektedir. Bu gibi durumlarda laminant parke seçerken E1 belgesi olduğundan ve kaliteli bir ürün olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Öte yandan laminat parkenin avantajları oldukça fazla olurken, anti alerjik bir ürün olup astım, alerji gibi rahatsızlıklar konusunda fayda sağlaması, anti statik olup toz tutmaması, çizilme, ezilme ve darbelere karşı dayanıklı olması, kolay temizlenmesi, yerden ısıtmalı yüzeylerde rahat kullanılabiliyor olması ve kolay monte edilebilir olması bu ürünün avantajları arasında yer almaktadır.

Laminant Parke Fiyatları

Laminant parke fiyatları konu ile alakalı merak edilen bir diğer husus olurken, genellikle ürünler üretildiği malzemeye, rengine, markasına ve bu gibi faktörlere bağlı olarak farklı meblağlarla fiyatlandırılmaktadır. Dolayısıyla net bir laminant parke fiyatı hakkında fikir edinebilmek için firmalarla iletişime geçilmesi önerilmektedir.