Dekorasyon, başta yaşam alanları olmak üzere inşa edilen birçok binanın hem iç hem de dış tasarımı olarak ifade edilebilmektedir. Bir tür yapı süsleme sanatı olarak da nitelendirebilmenin mümkün olduğu dekorasyon, tarih boyunca insanlar tarafından yaşam alanlarında önem gösterilen konulardan biri olmuştur.
İnsanlar genellikle yaşam alanlarında vakit geçirirken keyif alacakları, psikolojik olarak iç açıcı olan alanlar oluşturmaya çalışmaktadır. Ayrıca bu uygulamalar ile kendi tarzını bu gibi alanlara ve dolayısıyla diğer insanlara da yansıtmaya çalışmaktadır. İnsanların yaşamını sürdürdüğü ev, çalıştığı ortam, nefes aldığı bahçe, uyuyup uyandığı yatak odası ya da bunun gibi pek çok farklı alan bir açıdan insanlarını içini ve kişiliğini yansıtmaktadır. Bu nedenle de yaşam alanlarında dekorasyonun önemi oldukça büyüktür.
Dekorasyon Nedir?
Yapıların iç ya da dış görünümünü güzelleştirmek amacıyla gerçekleştirilen uygulamalara ya da süsleme sanatına dekorasyon adı verilmektedir. Odalardan salonlara, ofislerden camilere, alışveriş merkezlerinden sokak ve caddelere kadar pek çok farklı alan için uygulanabilen dekorasyon, iç ve dış süsleme olarak iki kısımda incelenmektedir. Dış süsleme genellikle yapıların dış görünümü ile alakalı olurken, iç süsleme ise yaşam ve çalışma alanlarının hem konforlu, hem de huzurlu bir alan haline dönüştürülmesi için gereklidir.
Dekorasyonda aydınlatmalardan tercih edilen mobilyalara, duvar renklerinden duvar uygulamalarına ya da kullanılan aksesuarlara kadar her anlamda önem teşkil eden bir sanattır. Özellikle de hayatımızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evimizde ya da iş yerimizde rahat, kullanışlı, huzurlu ve iç açıcı bir ortam oluşturabilmek adına dekorasyona ihtiyaç duyulmaktadır.
Dekorasyonun Önemi
İnsanlar hayat şartları gereği yaşamının büyük çoğunluğunu ev, ofis, dükkan gibi kapalı alanlarda geçirmektedir. Bu gibi alanlarda huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürebilmenin önemi oldukça büyük olurken, bu durum ise çoğu zaman dekorasyona bağlı olabilmektedir.
Yaşam alanları doğrudan insanların psikolojisine ve mutluluğuna etki edebilmektedir. Bu nedenle de yaşam alanlarında dekorasyonun önemi bir hayli büyüktür.
Dekorasyon Stilleri Nelerdir?
İnsanların tarzını ve karakterini yansıtabilecek pek çok farklı dekorasyon stilleri bulunmaktadır. Örneğin; endüstriyel, İskandinav, modern, klasik, country ve minimal dekorasyon bu stiller arasında yer almaktadır.
Minimalist dekorasyon; daha çok sadelikten yana olan ve ince detaylarla taçlandırılan bir dekorasyon tarzıdır. Genellikle sade ve çok fonksiyonlu, başka bir değişle kullanışlı eşyaların yer aldığı minimalist dekorasyonda, ayrıca nötr renkler ön plana çıkmaktadır.
Country dekorasyon; günümüzde en popüler ev dekorasyonları arasında yer almaktadır. Daha çok pastel tonlarda renklerin ve ahşap mobilyaların tercih edildiği bu dekorasyonda ayrıca hsarı sepet- çiçek ve diğer ahşap aksesuarlara da bolca yer verilmektedir.
İskandinav dekorasyon ise; hem sadece hem de dikkat çekici bir tasarıma sahip olmasıyla bilinmektedir. Genellikle açık tonların ön planda olduğu İskandinav dekorasyon stilinde açık renkli ahşap tonlarına, krem, beyaz gibi açık renklere rastlayabilmek mümkündür.
Modern dekorasyon; yine günümüzün en popüler ev dekorasyon stillerinden bir diğeridir. Genellikle canlı renklerle dikkat çeken modern dekorasyonda çizgilere, düz ve sade mobilyalara yer verilmektedir. Ayrıca keten, jüt ya da deri gibi ayrıntılar ve açık renkli ve geometrik şekilli aksesuarlar da yine modern stili temsil etmektedir.
Endüstriyel dekorasyon ise; farklı bir tarz olarak dikkat çekmektedir. Genellikle ilk bakışta soğuk bir görünüme sahip olsa da oldukça kullanışlı eşyaların yer aldığı bu dekorasyon stilinde, genellikle ham öğeler dikkat çekmektedir. Örneğin; bir otomobil lastiğinin üzerine koyulan cam sayesinde ilginç bir sehpa oluşturmak ya da boyanmamış tuğladan bir duvar örmek endüstriyel dekorasyon uygulamaları olarak gösterilebilmektedir.
Adalar dekorasyon, Arnavutköy dekorasyon, Ataşehir dekorasyon, Avcılar dekorasyon, Bağcılar dekorasyon, Bahçelievler dekorasyon, Bakırköy dekorasyon, Başakşehir dekorasyon, Bayrampaşa dekorasyon, Beşiktaş dekorasyon, Beylikdüzü dekorasyon, Beyoğlu dekorasyon, Büyükçekmece dekorasyon, Beykoz dekorasyon, Çatalca dekorasyon, Çekmeköy dekorasyon, Esenler dekorasyon, Esenyurt dekorasyon, Eyüp dekorasyon, Fatih dekorasyon, Gaziosmanpaşa dekorasyon, Güngören dekorasyon, Kadıköy dekorasyon, Kağıthane dekorasyon, Kartal dekorasyon, Küçükçekmece dekorasyon, Maltepe dekorasyon, Pendik dekorasyon, Sancaktepe dekorasyon, Sarıyer dekorasyon, Silivri dekorasyon, Sultanbeyli dekorasyon, Sultangazi dekorasyon, Şile dekorasyon, Şişli dekorasyon, Tuzla dekorasyon, Ümraniye dekorasyon, Üsküdar dekorasyon, Zeytinburnu dekorasyon bölgelerine 7/24 hizmet.