İki yüzünde karton olup ortasında alçı bulunan yüzey plakalarına alçıpan adı verilmektedir.

Genellikle standart boyutlarda üretilen alçıpan bazen özel boyutlarda da üretilebilmektedir. Çoğu zaman dış duvar çalışmaları tamamlanmış olan yapıların içinde yerden tavana kadar olan bölümleri kaplamak üzere kullanılan alçıpan, bazen de asma tavan, bölge duvar, ayrı bir dolap, kuru yer döşemesi, kuru sıva ya da bu gibi alanların yapımında da kullanılabilmektedir. Kullanım alanlarında oldukça avantajlı olan bu yapı malzemesi, maliyet ve zaman konusunda da önemli avantajlar sağlayabilmektedir. Üstelik pek çok farklı türe sahip olan bu malzeme, kullanım alanlarına göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Alçıpan Nedir?

Alçıpan; ortasında alçı olup iki yüzeyinde de karton kaplı olan bir yapı malzemesi olarak tanımlanmaktadır. Çoğunlukla dış güzeylerinde duvar çalışmaları bitmiş olan yapılar açısından önemli bir yede sahip olan alçıpan, yerden duvara kadar olan hemen hemen her alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Alçıpan

Alçıpan sayesinde yapılarda duvar bölmesi, yarı bir oda bölmesi, dolap, asma tavan, kuru yer döşemesi ile kuru sıva yapımı da gerçekleştirilebilmektedir.

Yapılarda Neden Alçıpan Kullanılması Gerekir?

Yaşam alanlarında kullanılan alçıpanın faydaları oldukça fazladır. Alçıpanın PH değeri insan vücuduyla hemen hemen aynı olduğundan bakteri üretimi gerçekleştirmemektedir. Yangına karşı dirençli olduğundan çıkan yangınlarda alevlerin yayılımını da önleyen alçıpan, aynı zamanda esnek yapısı sayesinde deprem gibi durumlarda patlama ya da çatlamalara gibi durumlara maruz kalmamaktadır.

Yapılarda Neden Alçıpan Kullanılması Gerekir

“Neden alçıpan kullanılmalıdır?” sorusunun yanıtını bu kadarla sınırlamak mümkün olmazken, ideal bir ses ve ısı yalıtımı sağlaması, yazın serin, kışı sıcak hissedilmesine yardımcı olması, hızlı ve kolay kurulumu sayesinde zaman ve işçilikten tasarruf edilmesini sağlaması da yine bu malzemenin kullanım nedenleri olarak gösterilebilmektedir.

Alçıpan Çeşitleri Nelerdir?

Alçıpan çeşitleri ihtiyaca ve kullanım alanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Suya dayanıklı alçığan yangına dayanıklı alçıpan, yangına ve suya dayanıklı alçıpan, yoğunluğu artırılmış yangına dayanıklı alçığan, fireboard, küfe ve neme dayanıklı alçığan, flex alçıpan ile akustik alçıpan en bilinenler arasında yer almaktadır.

Alçıpan Çeşitleri Nelerdir

Panel levha olarak da ifade edebilmenin mümkün olduğu alçıpan kullanım alanları da çeşitlierine göre değişmektedir. Örneğin; Fireboard, her iki tarafında da kağıt olmayan, cam elyaf şilte ile kaplanmış bir alçıpan türüdür. Maksimum 3 saat kadar yangına dayanabilen bu alçıpan türü, asma tavan, duvar, havalandırma ve kablo kanalları gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Küfe, neme ve yangına dayanıklı alçıpan ise ıslak hacimli olduğundan nemli ortamlarda kullanılan bir alçıpan türüdür. Küf önleyici, küfe dayanıklı ve su itme özellikleri ile oldukça avantajlı olan bu alçıpan, şaft duvarları, kuru sıva duvar kaplama, duvar giydirme ve bunun gibi uygulama alanlarına sahiptir.

Flex alçıpan da yine sıklıkla kullanılan türlerden biri olurken, hafif, esnek ve düzgün yüzeyli olması sayesinde asma tavan, bölme duvar, duvar giydirme gibi alanlarda kullanılabilmektedir.

 Alçıpan Fiyatları

Günümüzde yeni bir inşaata giren ya da evini yenileyen insanların en çok merak ettiği şeylerden biri de alçıpan fiyatları olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok farklı türe sahip olduğundan alçıpan fiyatları hakkında net bir fiyat hakkında bilgi edinebilmek pek de mümkün değildir. Ayrıca alçıpan ölçüleri de yine fiyatları konusunda etkili olan faktörlerden biridir.

Alçıpan Fiyatları

Alçığan fiyatları hakkında ortalama bir fikir sahibi olabilmek için bu alanda hizmet veren ya da alçıpan satışı gerçekleştiren firmalarla iletişime geçilmesi önerilmektedir. Ayrıca piyasada farklı markalara ait alçıpan çeşitleri de bulunduğundan fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.

Adalar alçıpan, Arnavutköy alçıpan, Ataşehir alçıpan, Avcılar alçıpan, Bağcılar alçıpan, Bahçelievler alçıpan, Bakırköy alçıpan, Başakşehir alçıpan, Bayrampaşa alçıpan, Beşiktaş alçıpan, Beylikdüzü alçıpan, Beyoğlu alçıpan, Büyükçekmece alçıpan, Beykoz alçıpan, Çatalca alçıpan, Çekmeköy alçıpan, Esenler alçıpan, Esenyurt alçıpan, Eyüp alçıpan, Fatih alçıpan, Gaziosmanpaşa alçıpan, Güngören alçıpan, Kadıköy alçıpan, Kağıthane alçıpan, Kartal alçıpan, Küçükçekmece alçıpan, Maltepe alçıpan, Pendik alçıpan, Sancaktepe alçıpan, Sarıyer alçıpan, Silivri alçıpan, Sultanbeyli alçıpan, Sultangazi alçıpan, Şile alçıpan, Şişli alçıpan, Tuzla alçıpan, Ümraniye alçıpan, Üsküdar alçıpan, Zeytinburnu alçıpan bölgelerine 7/24 hizmet.